Om oss

Innegårds Hjortfarm är ett litet familjeägt företag. Företaget startades 1991 i mycket liten omfattning. Under åren har företaget utvecklats och nu finns det ca 60 djur i hägnet. Djuren går fritt i ett hägn som är ca 25 hektar stort. I hägnet finns ängar, löv- och barrskog, ett flertal bäckar som gör att djuren hela tiden har tillgång till färsk vatten från källor. Under vintertid stödutfordras djuren med höensilage som kommer från gårdens egna marker.

En vuxen hjort väger ca 150-200 kg, en vuxen hind väger ca 100-125 kg. Brunsten infaller i slutet av augusti till oktober och kalvarna föds i maj, juni. Nästan varje hind från ca 2 års ålder föder en kalv, sällan föds tvillingar. Den stora hjorten byts ut mot en ny från annat hägn med jämna intervaller, för att undvika inavel.

Kronhjortens naturliga fiender är varg, lodjur, björn och självklart människan.

På Innegårds Hjortfarm utsätts inte hjortarna för några levande transporter, hjortarna avlivas i hägnet, tas därifrån direkt till vårt egna gårdsslakteri. Allt kött veterinärbesiktigas innan styckning och paketering. Alla varor säljs vakuumförpackade.

Slakten sker i huvusak under höst och vinter, det gör att tillgången på hjortkött är god under den tiden på året. Försäljning av hjortkorv, vilda pinnar och styckdetaljer sker i huvudsak på marknader men också från gården om vi är hemma. Planerade marknader och andra aktiviteter kan ses under Aktiviteter. Du kan också följa oss på Facebook.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)